maanantai 15. helmikuuta 2016

Ravintolassa syömässä (vauvan kanssa)



Olimme viikonlopun mittaisella minilomalla Helsingissä. Säät olivat karmeat, mutta muuten meillä kävi tuuri. Hotelli Tornissa saimme miltei sviittimäisen huoneen ja pääsimme kaikkiin niihin ravintoloihin, joihin halusimme.

On mielenkiintoista tarkkailla ravintoloita vauvaystävällisyyden näkökulmasta. On eri juttu sanoa nettisivuilla olevansa lapsiystävällinen ravintola kuin toteuttaa se todellisuudessa. Pääasiassa olemme käyneet Veen kanssa tutuissa ravintoloissa ja pystyneet etukäteen arvioimaan niiden sopivuuden, mutta nyt kaikki paikat olivat uusia.


Totesimme välttämättömyyksiksi seuraavat asiat:

A) ymmärtäväiset tarjoilijat ja keittiö. Lapsen karjuessa lohduttaa edes vähän, että tarjoilijalla pitää pokka. Ja joka osaa kysyä syöttötuolin tarvetta ja näyttää mistä sellaisen saa. Nämä luen melkein itsestäänselvyyksiksi, mutta olen aidosti ilahtunut ja onnellinen, kun keittiöstä saa vauva-annoksen pyydettäessä.
B) syöttötuoli. Veen syömisestä ei tällä hetkellä tule yhtään mitään ilman sitä (muilla vauvoilla ei välttämättä pakollinen).
C) loosi tai pöytä, jossa on paljon tilaa. Pikkupöytä, jaettavat annokset ja kaikkea hamuava vauva. Ja vieressä treffeillä olevan pariskunnan pöytä, johon myös kaikkea hamuava yltää. Jep, jep, hyvää ruokahalua vaan kaikille. (tällä hetkellä pannassa ah niin trendikkäät jaettavat annokset)
D) so-last-season. Kannattaa mennä suosittuihin ravintoloihin, kun ne eivät enää ole suosittuja. Trust me. Juuri nyt pinnalla olevissa ravintoloissa on usein aikuisia, jotka haluavat olla aikuisten kanssa. Ja siis vain aikuisten. Oman mielenrauhan takia suosittelen kokeilemaan trendejä myöhemmin. Ellei sitten ole kylmähermoinen viilipytty.

Suosittelen tältä reissulta: Cafe Ekberg (jätä vaunut pihalle), Tamarin, Treffipub (ennen klo 19, koska pubi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti