keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Jäädyttelyjuttuja

Olen nähnyt nyt Instagramissa ja blogeissa kuvia kaikenlaisista jäädytetyistä lyhdyistä, joten pitihän sitä itsekin kokeilla.

Viime viikon keskiviikkona kuvaamani tulppaanit olivat nuupahtaneet niin, että olin jo heittämässä niitä pois. Sitten sain idean jäädyttää ne jäälyhdyn sisään.

Asettelin tulppaanit kauniisti vateihin ja laskin niihin kylmää vettä. Vein vadit ulos jäätymään aamupäivästä. Pakkasta oli tuolloin hiukan päälle kymmenen astetta ja kun illalla kävin katsomassa vateja, oli niissä puolen sentin paksuinen jääkerros.



Jotenkin aina kuvittelen olevani strömsö-ihminen ja sitten paljastuu etten ole. Niin kävi nytkin, koska pakkanenhan kiristyi yöllä. Melkein kolmeenkymmeneen asteeseen. Aamulla en muistanut saati ehtinyt tarkistaa jäälyhtyjeni tilannetta. Iltapäivällä ne olivatkin sitten umpijäässä.


Se siis niistä lyhdyistä. Nyt meillä on pihalla kaksi lumihankikoristekiekkoa, joiden sisällä on jäätyneitä tulppaaneita. Että näin tällä(kin) kertaa.

7 kommenttia:

  1. Näyttää tutulta. Meinasin joskus jäädyttää ruusun haudalle, mutta veti niin umpijäähän, ettei ruususta näkynyt kuin pieni punainen pilkahdus harmaan jään läpi...

    VastaaPoista
  2. Nythän noista näkyy tulppanitkin, kun on lauhtunut ;)

    VastaaPoista
  3. Sun täytyy keittää vesi ja jäähdyttää se, että tulee kirkas jää :)

    VastaaPoista
  4. Ooh, okei, en tiennyt tota. Miksi niin käy?

    VastaaPoista
  5. Hyvä kysymys... :D vaikuttaiskohan veden epäpuhtaudet ja kaasut jotenkin asiaan. Keittäessä varmaan veden sisältämät sidokset muuttuu. Aika villi veikkaus :D

    VastaaPoista
  6. Ja jos haluaa nopeuttaa jäätymistä niin jäädytä kuumaa vettä. Se jäätyy nopeammin koska vettä haihtuu. Tosin jää "kutistuu" mutta siitäkin ilmeisesti tulee kirkasta. Kysy joskus ravintolassa tm. Niillähän niitä kirkkaita jäitä on ;)

    VastaaPoista
  7. Merkillistä... Pakko kai näitä on testata. Tossa näyttää olevan seuraavat tulppaanit tyrkyllä :)

    VastaaPoista