tiistai 1. syyskuuta 2015

Kolme katetta

Perustimme Matin kanssa isoimman kukkapenkin jatkoksi vielä lisää kukkapenkkiä kesän alussa ja kylvin siihen hyvässä toivossa yksivuotisia kasveja siemenestä, jotta ne valtaisivat alaa rikkaruohoilta ja perennat (lue pionit) ja pensaat (lue ruusut) ehtisivät vuoden kasvaa ja vahvistua isommiksi.

No, suunnitelma epäonnistui lähes täydellisesti, koska a) kylmä kesä sai kasvit nousemaan vasta elokuun puolivälin jälkeen b) supersavinen maa kuihdutti ja tappoi alkavat taimet.

Piti alkaa siis maanparannus- ja rikkaruohonestotoimenpiteisiin. Perkasin penkkiä monta tuntia rikkaruohoista ja sain sen kohtuulliseen kuntoon. Tämän jälkeen paransin maata levittämällä siihen muutaman sentin kerroksen kivituhkaa. Se pitänee osittain myös rikkaruohot aisoissa.

Penkkiin valikoitui kolme eri katetta. Tai oikeammin vahingossa tuli kolme eri katetta. Ensimmäinen kate, Matin serkulta saatu hake, loppui kesken. Toinen kate, tyhjennetty komposti, loppui sekin. Kolmannen katteen hainkin kaupasta, se on kuorikatetta. Nyt on siis mahdollisuus tehdä kokeilu mikä katteista on paras. Ehkä levitän vielä ruohosilppua loppupenkkiin, jolloin tämän pihan suosituin kateaines pääsee myös testiin.


2 kommenttia:

  1. Meillä on kokeiltu kaikkia noita. Tuntuu, ettei sellaista katetta olekaan, mistä ei rikkaruoho tule läpi...

    VastaaPoista
  2. Mä luulen kanssa, että on hyväksyttävä se, että niitä rikkaruohoja on vaan kitkettävä...Huoh.

    VastaaPoista