perjantai 28. elokuuta 2015

Kakku raakanako?

Koska raakakakku-ohjeet ovat levinneet kaikkialle tyyliin Pirkka-lehteä myöden (tuleeko sellaista muuten enää?), oli ilmeisesti aika kokeilla tätäkin villitystä.

Lueskelin erilaisia reseptejä raakakakuista ja tajusin nähneeni samoja reseptejä miltei kaksikymmentä vuotta sitten. Silloin niitä oli Voi hyvin-lehdessä (jota meille tilattiin, perheelläni on salainen huuhaa puolensa) ja ajatus raakakakun tekemisestä oli aika hippien hommaa. Ja nyt siis valtavirtaa. Siispä tartuin innolla sauvasekoittimeen.

Tiesin, ettei raakakakku ole tarkoitettu korvaukseksi tavalliselle kakulle, mutta silti odotin siltä jotenkin enemmän. Loppujen lopuksi söisin näitä aineksia mieluummin yhdessä, prosessoimatta niitä mitenkään. Kakku siis oli ihan jees, mutta olemme onnistuneet säilömään sitä pakkasessa viime viikon perjantaista. Vertauksena sunnuntaina keräämäni vadelmat katosivat jääkaapista muutamassa päivässä.


Valkosuklaa-vadelma-raakakakku (24 cm vuoka)

Pohja
125 g mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
200 g aprikooseja
ripaus suolaa

Täyte
500 g cashewpähkinöitä
1 dl kookosöljyä
4 dl kookoskermaa
1 sitruunanmehu
2 tl vaniljaa
0,5-1 dl hunajaa
    +3 dl vadelmia

1. Laita cashewpähkinät ja aprikoosit likoamaan vähintään 8 h.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Soseuta pohjan aineet keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista sillä aikaa täyte.
3. Soseuta liotetut cashewpähkinät kermaiseksi massaksi.
4. Sulata kookosöljy ja lisää se cashewpähkinämassaan.
5. Lisää massaan kookoskerma, sitruunamehu, vanilja ja hunaja. Hunajan määrää voi vaihdella riippuen siitä kuinka makean kakun haluat. Älä vielä lisää vadelmia. Sekoita sauvasekoittimella täytteen aineet sekaisin.
6. Levitä 2/3 massasta pohjan päälle.
7. Lisää loppuun 1/3 massasta vadelmat ja surauta sekaisin.
8. Voit tehdä vaaleanpunaisella vadelmakerroksella marmorikuvioita laittamalla massan pursottimeen ja pursottamalla sitä vaalean massan joukkoon ja tekemällä veitsellä viiltoja vaaleanpunaiseen massaan. Voit myös levittää vaaleanpunaisen massan kerrokseksi kakun päälle, jolloin saat aikaan kerroskakkumaisen vaikutelman.
9. Anna kakun jäätyä vähintään 2 h pakastimessa. Leikkaa kakku paloiksi kylmänä ja säilytä sitä pakkasessa. Voit ottaa palasen sulamaan noin tunti ennen sen tarjoilemista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti