keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Clafoutis

Clafoutis on ranskalainen leivonnainen, joka muistuttaa meidän pannukakkuamme. Taikina on hiukan täyteläisempää, etenkin jos sen tekee kahvikermaan. Suurin ero clafoutis`n ja pannarin välillä on, että clafoutis`n kuuluvat olennaisena osana hedelmät tai marjat.

Itse käytin hedelminä aprikooseja, klassisin versio lienee kirsikkaclafoutis. Voisin kuvitella clafoutis`in siroteltavaksi persikoita tai vadelmia, myös mustikat sopisivat hyvin.


Clafoutis

1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl voita
2 dl kahvikermaa tai maitoa
250 g hedelmiä, n. 3 dl marjoja
tomusokeria koristeluun

1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
2. Lisää jauho-sokeri-seokseen kananmunat vatkaten. Vatkaa seos sileäksi.
3. Sulata voi ja lisää joukkoon kahvikerma tai maito. Vatkaa ne muiden aineiden joukkoon.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaa ja ripottele päälle siivutetut hedelmät tai marjat.
5. Paista 175 asteessa 30-35 min.
6. Sirota hiukan jäähtyneen leivonnaisen päälle tomusokeria.

1 kommentti:

  1. Tää vaikuttaa sen verran yksinkertaiselta valmistaa, että mäkin ehkä selviäisin...

    VastaaPoista