perjantai 27. maaliskuuta 2015

Auringonläikässä

Olen perusluonteeltani nautiskelija. Teen ikäviä hommia osittain siitä syystä, että nautiskelu niiden jälkeen on yksinkertaisesti mukavampaa. On kiva siivota, koska sen jälkeen voi laittaa tuoreita kukkia pöydälle ja ihastella sitten tuotostaan. Jos joku muu on siivonnut ja minun tehtäväkseni on jäänyt asetella vain kukat kauniisti, en valita.

Olinkin pöyristynyt siitä, kun joku (en muista enää kuka) totesi minun olevan ahkera. Mitä? Mikä harha! Lapsena mielitekemisiäni oli makoilla sängyssä ja lukea kirjaa. Erityisen ihanaa se oli keväällä ja kesällä, kun aurinko paistoi lukupaikkaan kuumasti. Muistan erään kesäpäivän, kun vanhempani yrittivät kannustaa minua tekemään jotain ulkona. Siirryin sisältä mökin ulkokeinuun lukemaan.

Ehkä siksi pidän enemmän kissoista kuin koirista. Koirat tohottavat joka suuntaan (eivätkä välttämättä silti saa mitään aikaan) ja ovat koko ajan tekemisen puutteessa. Kissat heittäytyvät täysipäiväisesti nauttimaan omasta olemassaolostaan häpeilemättä siihen ainoaan auringonläikkään, jonka kevät on tehnyt keittiöön.

Raukean aurinkoista viikonloppua kaikille!



1 kommentti: