maanantai 9. helmikuuta 2015

Valmistautumista

Tällä viikolla tulee nyt kovasti vauva-aiheisia juttuja. Jostakin syystä nimittäin monet siihen liittyvät asiat ja tavarat rysähtivät nyt käsille ja talomme alkoi valmistautua konkreettisesti tyypin tulemiseen. Henkisestihän valmistautuminen on vielä täysin kesken ja välillä olen ihan paniikissa kyvykkyydestäni vastata toisen ihmisen hyvinvoinnista ja väliin olen hyvin tyyni asian suhteen. Tosin tässä on vielä reilusti aikaa sulatella ja odotella.


Viime viikon viikonloppuna opiskeluystäväni H ja hänen parivuotias poikansa vierailivat meillä. Viikonloppu oli varsin lapsiaiheinen ja touhusimme kaikkea luistelusta puistoiluun. H toi mukanansa veljensä vanhat rattaat, jotka ostimme hyvin huokealla hinnalla.

Kyseessä ovat Brio Sing-rattaat, joihin saa vaihdettua vaunukopan tilalle isomman lapsen istuimen ja vauvan turvakaukalon, tai niin luulimme. Kävi kuitenkin ilmi, että rattaat ovat vuosimallia 2008, johon ei nyt sitten mene turvakaukalo, jonka hankimme jo. Luulen kyllä, että pärjäämme ilmankin ja vaunut olivat kuitenkin niin edulliset, että päätimme alkuun kokeilla niitä. Viemme ne sitten Järvenpäähän tai pistämme eteenpäin, jos päädymme hankkimaan uudet.



Ajattelin, että etuosan pienet pyörät olisivat meidän hiekkatiellä huonot, mutta niillä työnsi kyllä reippaasti päälle kaksivuotiasta lumi-jääpolulla oikein hyvin. Toinen huolenaiheeni on tavarakori, johon ei kyllä kauppakassi mahdu. Onko jollakulla jotain kikkaa mihin muualle vaunuissa sen voisi virittää? Olen nähnyt sellaisia verkkomallisia juttuja (huom, lapsena!), jotka laitetaan roikkumaan vaunujen työntöaisasta. Onko sellaisia vielä ja voiko niitä laittaa roikkumaan vaunuihin vai kippaavatko vaunut ja vauva sen seurauksena ympäri (irrationaaliset pelot osa 2347)?

4 kommenttia:

  1. Aisaan saa koukkuja, hoitolaukkua ja kaikenmaailman tavaratelineitä. Mutta, painava kassi aisassa voi ihan oikeasti tosiaan kaataa ne, varsinkin jos kyydissä olija on pieni. Meillä oli emmaljungan yhdistelmät joissa pehmeä kantokoppa ratasosan päällä ja silloin sinne alle mahtui matalia kasseja kyytiin. kaikista paras ja tilavin systeemi taitaa olla esim brion tai emmaljungan kovakoppainen yhdistelmä, jossa alakori on metallia tai kangasta, silloin niihin mahtuu yleensä parikin isoa kassia.

    VastaaPoista
  2. Hmm, pitää googlata löydänkö jotain ratkaisua asiaan. Ja voihan tietty olla, että mun ajatus kaupassa käymisestä kariutuu vielä 😉

    VastaaPoista
  3. Yksi hyväksi havaittu tapa kuljettaa tavaroita on vanha kunnon reppuselkään -systeemi! Tavarat joita pienen kanssa kaupasta kävellen hakee mahtuvat reppuun vallan mainiosti ja tarvittaessa loput voi sitten isäntä hakea autolla :)

    Se täytyy sanoa, että tuo turvakaukalo vaunun renkaisiin homma on ollut meillä käytössä todella paljon. Ei tarvinnut pientä nostella kaukalosta esim. kauppareissun ajaksi minnekään kun tyrkkäsi vain kaverin kaukaloineen renkaille ja eikun menoksi! Pystyy pieni vaikka jatkamaan autossa hyvin aloitettuja uniakin näppärästi.. :) Saisikohan teidän kaukalon ja renkaiden välille jonkin adapterin/välikappaleen, niitä kun on olemassa? Kannattaa kysellä lastentarvikeliikkeistä missä Brioa on myynnissä!

    VastaaPoista
  4. Ka! Enpä tajunnut reppua ollenkaan. Sellaista en olekaan käyttänyt yläasteen jälkeen, paitsi retkeillessä. Rinkka siis selkään ja kaupoille :) Epäilen adapterin olemassaoloa, kun myyjä ei ollenkaan kysynyt tuohon vuosimalliin liittyen mitään, kun selitettiin vaunuasia hälle. Mutta voi olla, että jossain muussa liikkeessä tiedetään paremmin.

    VastaaPoista