perjantai 5. joulukuuta 2014

Marokkolaissävytteinen lihapata

Itsenäisyyspäivän kolkuttaessa ovelle pitäisi kai pohtia suomalaiskansallisia reseptejä. No, tämä ei nyt ole ihan sitä. Toki karjalanpaistilihoja tässä pataruuassa käytetään, joten ehkä siinä on suomalaisuutta riittämiin. Muuten mausteet ja fiilis on lainattu Marokosta. Millään tavalla autentista pata tai sen kaverina tarjottava kuskus ei ole, vaan ihan oman näppituntuman perusteella sovellettu kokeilu. Mutta hitsi, miten hyvää. Onnistuin kerrasta.

Kun viime viikkoinen resepti venytti puolituntisen kahteen, niin tähän sitten kannattaakin varata jo nelisen tuntia. Selkeä viikonlopun ateria.



Lihapata

700 g karjalanpaistilihoja
1 iso sipuli
7 valkosipulin kynttä
1/2-1 chili (riippuen kuinka tulista haluaa)
1 1/2 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 sitruunan mehu/appelsiinin mehu
8 dl vettä
2 lihaliemikuutiota

Kuskus

2 dl kuskusia
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 kourallista pistaasipähkinöitä
1/2 granaattiomenan siemenet
200 g parsakaalia
oliiviöljyä & voita
1 ruukku minttua
1 ruukku persiljaa

1. Paista lihoihin kunnon paistopinta pannulla ja laita pataan.
2. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili melko isoiksi paloiksi (chilin voi noukkia lopputuloksesta pois) ja lisää pataan.
3. Lisää pataan mausteet, vedenkeittimessä kiehautettu vesi ja lihaliemikuutiot sekä sitruunan tai appelsiininmehu.
4. Anna muhia 150 asteessa 3-4 tuntia.

1. Valmista kuskus aloittamalla pistaasipähkinöiden kuorimisella ja granaattiomenan siementen esiin kaivamisella. Lämmitä samalla parsakaalit mikrossa, jos otit ne pakkasesta ja kiehauttamalla hetken vedessä, jos hankit tuoretta.
2. Kiehauta suolattu vesi ja lisää kuskus siihen turpoamaan. Mausta nokareella voita ja lorauksella oliiviöljyä. Pöyhi haarukalla kuskusin turvotessa.
3. Lisää kaikki aineet kauniissa kulhossa sekaisin. Pilko yrtit ja ripottele kuskusin sekaan.
4. Tarjoa uunista tulleen lihapadan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti