perjantai 19. joulukuuta 2014

Jotakin ihan muuta ennen joulua

Lienee hyvä tasata vatsaa ja nauttia täysin erilaisia makuja ennen joulua. Siten perinteiset ruuat maistuvat kahta ihannimmilta. Tosin en tätä ruokaa jouluruokien paremmalta maistumisen vuoksi tehnyt. Näihin makuihin minulla on ollut himo viimeiset puoli vuotta, sillä sattuneesta syystä sushi on ollut pannassa. Nyt kirpeäntulisen wasabin, pehmeän avokadon ja suolaisen kalan yhdistelmän hinku iski niin mahdottomaksi, että oli pakko kehittää jonkinlainen versio makupareista niin, ettei lautaselle jäisi mitään raakaa eikä merilevää. Ja se onnistui yllättävän hyvin!


Kypsä sushi kahdelle

300 g lohta
suolaa
seesaminsiemeniä
3,5 dl vettä
1,5 dl riisiä
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 1 rkl riisiviinietikkaa
150 g ranskankermaa
wasabia maun mukaan
2 avokadoa
soijaa

1. Suolaa lohifile ja paista sitä uunissa 200 asteessa noin 15-20 min. Ota lohi ulos uunista ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja vaihda grillivastuksille. Paahda seesaminsiemenillä kuorrutettua lohta uunissa muutama minuutti.
2. Keitä riisi kypsäksi vähässä vedessä. Mausta kypsennyksen loopuvaiheessa suolalla, sokerilla ja riisiviinietikalla.
3. Sekoita ranskankerma ja haluamasi määrä wasabia kastikkeeksi lohelle.
4. Koverra avokadoista sisus ulos pikkulusikalla tai pilko avokado kauniisti paloiksi (mitä minä en osaa ja siksi käytän pikkulusikkaa).
5. Kokoa annos ja mausta soijalla.

2 kommenttia: