perjantai 21. marraskuuta 2014

Potkua marraskuuhun

Pimeys alkaa pikku hiljaa kaatua päälle, kun aamulla lähtiessä ja illalla palatessa taivas on musta. Ja niin on myös maa. Silloin kannattaa piristää itseään ruualla, jossa on kirpakoita ja tulisia makuja.

Tämän ruuan voi nauttia iltapalanakin kahdestaan. Annos on yhdelle melko iso, mutta myönnän, että sain sen syötyä nälkäisenä ihan itse. Sen jälkeen kyllä piti lähteä vähän kävelylle, ettei ähky iskisi.

Perusidealtaan ruoka on kesäkääryle ilman riisipaperiarkkia. Riisipaperi on korvattu romaine-salaatin lehdillä. Salaatinlehdet ovat helpompia kääreitä ja rullat voi koota vasta pöydässä. Lisäksi salaatin käyttäminen riisipaperin sijasta nopeuttaa ruuan valmistusta huomattavasti. Valmistamiseen kului... Niin, alle puoli tuntia.



180 g katkarapuja
paketti riisinuudelia
avokado
1/2 chiliä
puntti korianteria
1/2 limen mehu
1/2 dl suolapähkinöitä
romaine-salaatti

Dippiin:
1 osa makeaa chilikastiketta
1 osa sokeroimatonta maapähkinävoita
1/2 limen mehu

1. Valuta jäisiä katkarapuja siivilässä tulikuuman veden alle, kunnes ravut sulavat. Jätä valumaan siivilään. Napsauta samalla vedenkeitin päälle ja kun vesi kiehuu, kaada se riisinuudelien päälle. Jätä riisinuudelit hautumaan.
2. Pilko avokado, chili siemenineen ja korianteri. Sekoita ne kulhossa keskenään.
3. Kippaa ravut kulhoon ja riisinuudelit siivilään valumaan. Pilko riisinuudelit pieniksi saksimalla niitä siivilässä (helpoin keino!). Lisää riisinuudelitkin kulhoon.
4. Ropsauta pähkinät sekamelskaan mukaan ja mausta puolikkaan limen mehulla. Kääntele kaikki sekaisin kulhossa.
5. Irrota salaatinlehdet toisistaan ja laita lautaselle tarjolle.
6. Sekoita dippi kasaamalla ainekset pikku kulhoon ja vatkaamalla ne lusikalla sekaisin.
7. Nosta lusikalla katkarapuseosta salaatinlehden toiseen päähän, valuta päälle hiukan dippikastiketta ja taittele salaatinlehden toinen pää täytteen päälle.

Huom! Syöminen on sotkuista, varaa käden ulottuville servettejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti