perjantai 7. marraskuuta 2014

Arjen pelastus

Arkiruoka on aina toisinaan vähän pakkopullaa. Ei oikein jaksaisi laittaa kunnon ruokaa ja toisaalta ei myöskään keksi mitä tekisi. Lisäksi ainakin olen itse niin nälkäinen yliopistolta tullessa, että ruuanlaittoon ei mielellään saisi kulua kovin kauan aikaa.

Arki-iltojen ruuanlaiton pelastajani on kuskus. Vesi kiehumaan, suolaa ja kuskusryynit sekaan ja kattila liedeltä. Muutamassa minuutissa kuskus turpoaa kypsäksi ja on syöntivalmista. Tämäkin on yksi niistä ruuista, joiden valmistukseen kuluu korkeintaan puoli tuntia.

ps. kannattaa ostaa täysjyväversiota, se maistuu paremmalta.

Välimerellinen kuskus seuraavallekin päivälle

240 g kanafileitä
juoksevaa hunajaa
suolaa
3 dl vettä
1,5 dl kuskusia
oliiviöljyä
2 tomaattia
1/2 kurkkua
100 g fetaa
kourallinen persiljaa
sitruunamehua
(oliiveja)

1. Leikkaa kanafileet suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista suikaleet pannulla lähes kypsiksi. Lisää suola ja juoksevaa hunajaa suikaleiden päälle ja kääntele, kunnes kanat ovat kypsiä ja hunaja on ottanut väriä. Laita vesi kiehumaan.
2. Kun vesi kiehuu, ota kattila liedeltä, lisää kuskus ja suola ja anna turvota. Lisää lopuksi oliiviöljyä ja sekoita kuskus haarukalla.
3. Pilko kasvikset ja persilja.
4. Sekoita kaikki ainekset yhteen, kun kana ja kuskus ovat hiukan jäähtyneet. Mausta persiljalla ja sitruunamehulla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Kuskusia en oo kokeillut kuin joskus vuosia sitten. Ei silloin saavuttanut kovin suurta suosiota miesväen keskuudessa. Itse oisin tykännyt. Nyt kokeilen tätä. Miesväelle tarjoillaan kaksi vaihtoehtoa: ota tai jätä.

    VastaaPoista
  2. Miesväelle kannattaa laittaa vähän enemmän kanaa joukkoon, jos se tippuisi paremmin. Mattikaan ei ollut alkuun kovin vakuuttunut, mutta nyt on oppinut syömään kuskusia. Ja itseasiassa sekin tykkää enemmän siitä täysjyväversiosta.

    VastaaPoista