perjantai 31. lokakuuta 2014

Matin sitruunakakku

Matti aloitti viime viikolla kokkikurssin ja sovimme, että viikonlopulla teemme yhdessä niitä ruokia, joita kurssilla on tehty. Viime viikonloppuna söimme pääruuaksi hedelmäistä broilerisalaattia ja jälkkäriksi superhyvää sitruunakakkua, jonka Matti leipoi (ihan ite!).


4 valkuaista
1 1/2  dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl perunajauhoja
pienen sitruunan raastettu kuori
50 g voita sulatettuna

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen.
2. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä sitruunankuori yhteen ja lisää valkuais-sokerivaahtoon käännellen.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Määrästä tulee kuivakakkuvuoka puolilleen (korkean kakun saa tuplamäärällä).
4. Paista 175 asteessa n. 1/2 tuntia.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute.

30 g sulatettua voita
pienen sitruunan mehu
200 g tomusokeria

1. Sekoita aineet yhteen ja valele kakun päälle. Koristele hopeakuulilla, strösseleillä tai nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. No niinpä, tällä viikolla se oli tehnyt jälkkärin siellä kokkikurssilla ihan itse ja yksin. Kohta mulla on kotona ikioma patissier.

    VastaaPoista