lauantai 22. maaliskuuta 2014

Smoothie-viikko



Olen ollut tämän viikon opiskelemassa, joten lounas on tullut tehtyä isommalle porukalle ja syötyä jo päivällä hyvin. Näillä viikoilla on aiemmin ollut hankaluutena iltaruoka: mitään kovin paksua ei tee mieli ja pelkkää leipääkään ei viitsisi syödä. Keksinkin sitten, että hedelmien ja kasvisten saantia voisi kasvattaa ja laittaa smoothieta iltaruuaksi. Niinpä olemmekin juoneet joka ilta smoothiet ja syöneet pikkuisen pähkinöitä. Eikä Matti ole tästä kokeilusta nurissut juuri mitään (okei, paitsi kun iskin pöytään vihersmoothien). 

Tässä viikon smoothiet ja niiden itse keksimäni raflaavat nimet (taidan olla ainoa, joka pitää näitä hauskoina). Annoskoko on suurinpiirtein 4 x iso 3 dl:n lasi ja olen surisutellut nämä sauvasekoittimella kasaan 1,5 l kannussa.

RANTALOMA
4 viipaloitua banaania
1 tlk kookosmaitoa
1/2 dl kondensoitua maitoa (jäi viikonlopulta, voi makeuttaa muutenkin)
ananasmehua niin paljon, että enää banaaniviipaleiden huiput pilkistävät 
kanelia maun mukaan
Mössää kokoon, kaada lasiin ja kuvittele eteesi turkoosi meri ja varpaiden alle valkea hiekka. Muutaman palmunkin voi siirtää mielen rajamaille. Toimii!

HELTEINEN ILTA 
1 1/2 l pakastettuja mansikoita (saavat olla hiukan kohmeisia)
pari desiä turkkilaista jogurttia
ruukku basilikaa
2-4 rkl hunajaa 
loraus maitoa, että smoothie on tarpeeksi juoksevaa
Sekoita sauvasekoittimella smoothieksi. Ehdottomasti paras, basilika ja mansikka komppaavat hunajan kanssa ihmeellisen hyvin. Tätä voisi juoda jossain Italiassa, näin ainakin luulen, vaikken ole siellä käynytkään.

PELOTTAVA VIHREÄ
1/2 kurkku
3 avokadoa
kourallinen silputtua korianteria
kourallinen silputtua rucolaa
n. 4 dl ananasmehua
desin verran appelsiinimehua
Pilko kurkku ja avokado ja surruta sauvasekoittimella aineet juomaksi. Pakkohan tätä lähes pelkästään vihreää juomaa oli kokeilla. Väri oli kaunis, mutta maku terveellinen. Matti totesi, että pari vuotta sitten hän ei olisi juonut tätä, mutta nyt se menee. Ei omakaan suosikkini, korianteri ja rucola oli vähän liikaa... ehkä basilikan kanssa parempi?

METSÄNRAJALLA
1 l mustikoita
5 dl makeuttamatonta kaurajuomaa
2 banaania
1-3 rkl ruokalusikkaa sokeria
vaniljaa (rouhin sellaisesta vaniljamyllystä, myös vaniljasokeria voi laittaa tavallisen sijaan)
Ja taas kaikki vaan sekaisin. Tässä aineet nyt on sellaiset, ettei voi mennä pieleen. Lapsuuden kesäpäiväisen mielleyhtymän saisi aikaan käyttämällä tavallista maitoa. Mutta kaurajuomaa kannattaa maistaa, se on oikein pehmeää ja hyvää.

TUTTIFRUTTI
2 prk mangoa sokeriliemessä (tai pari kypsää, tuoretta mangoa ja hitunen sokeria)
1 banaani
0,5 l appelsiinmehua
Valmistuksen perusperiaatteet taidatte tietää jo. Peruskauraa, ei herättänyt tunteita puoleen tai toiseen. Siksi nimeksikin kuluneista kulunein italialaissävytteinen lausahdus, jonka voi asettaa mihin tahansa yhteyteen. Plussaa ihanasta koostumuksesta, joka oli samettisen nektarinen.

3 kommenttia:

  1. Me ollaan tehty nyt pitkän aikaa aamu/väli/iltapalaksi noita. Yleensä laitetaan banaani, iso nippu pinaattia, kurkkua ja jotain hedelmää, jäitä ja vaniljan makuista soijamaitoa. Niin ja pähkinöitä! Para- ja cashewpähkinöitä ollaan lähinnä kokeiltu, tulee vähän "kermaisempi" lopputulos. - Jade

    VastaaPoista
  2. Mä en ajatellutkaan, että pähkinöitä voisi kokeilla. Ehkä justiin cashew-pähkinät olisi hyviä. Mä kun surrutan sauvasekoittimella, niin jäät ei toimi, kohmeiset marjat menee kuitenkin vielä muussiksi.
    Onks teillä ihan blenderi?

    VastaaPoista
  3. Meillä on sellanen "smoothieblenderi". Aineksen tungetaan sellaseen 0.5l mukiin, kansi kiinni ja ylösalaisin koneeseen surraamaan ja juoma on valmis heti juotavaksi. Tosi kätevä eikä maksanut kun n. 15€. Siihen mukiin saa kannetkin jos haluaa ottaa matkaan mukaan.

    VastaaPoista