tiistai 11. helmikuuta 2014

Ravintola Sipuli

Viikonloppuna käväisimme Järvenpäässä ja synttärijuhlien ja muiden tapaamisten lomassa saimme extemporeidean mennä myös ravintolaan. Haaveilimme pääsevämme Farangiin, mutta se oli täynnä. Niin oli myös Gaijing ja Social Boulevard. Ilmeisesti Tomi Björck on kuuminta hottia juuri nyt. Hätä ei ollut tämän näköinen, sillä eksyimme Ravintola Sipuliin. Se on se tiilinen ravintola, joka sijaitsee Uspenskin katedraalin kyljessä.

Ihmettelen kovasti, että ravintola oli puolityhjä. Ruoka ja palvelu olivat nimittäin mainioita. Suomalaisia makuja, fine diningia ja Helsingin hintatasoon nähden melko kohtuullisesti hinnoiteltua ruokaa. Kaikenkaikkiaan Sipuli oli positiivinen kokemus, jota voi suositella. Erityisesti jos lauantai-iltana yht`äkkiä yllättäen on tarve päästä ravintolaan.

Me saavuimme ravintolaan hiukan ennen kahdeksaa. Juuri ja juuri siihen, että ehdimme tilaamaan seitsemän ruokalajin menun, joka pitää tilata ennen kyseistä kellon aikaa. Revittelimme ja tilasimme myös viinipaketin päälle. Missään ei erityisemmin mainittu, mitä viinipaketti pitää sisällään, mutta ruokailun edetessä selvisi, että viinejäkin oli seitsemän. Tähän päälle alkuprosecot ja kahvi avec, joten tunnelmasta ei ainakaan ollut pulaa poistuessamme ravintolasta.


Alkuun tuli keittiön tervehdyksenä vuohenjuustomoussea ja punajuurihelmiä. Nälkä oli kova, joten tervehdys toteutti tehtävänsä, sen seurauksena nälkä oli vielä kovempi. Alkuruokia oli kolme ja ne menivät mielestämme hiukan "väärässä" järjestyksessä. Ensimmäisenä pöytään saapui karitsatartar punajuuren ja tryffelimajoneesin kanssa. Se oli järjettömän hyvää. Toisena saimme kuvassa näkyvän hiillostetun lohen, taimenen mädin, kukkakaalihyytelön ja sahramimajoneesin. Minä pidän kalasta melko voimakkaalla suolalla ja tässä se annoksessa se osui nappiin. Kolmantena pöytään saapui herkkutattimuffinssi ja -pyre siianmädillä ja niiden päälle kaadettiin maa-artisokkakeittoa. Oikein hienovaraisia makuja, tykkäsin.


Pääruokia oli kaksi ja niiden välissä oli väliruokana kirpeä tyrnimarjagranite. Ensin meille tarjoiltiin kuhaa eri tavalla valmistettujen kukkakaalien, pinaattipyreen ja kampasimpukkatimbaalin kanssa. Annoksessa mukana oli myös fenkolia, joka on nähtävästi omaan makuuni hiukan liian kitkerä vihannes. Toinen pääruoka oli lihaa. Kuvan annoksessa oli vasikanfilettä, hillottua sipulia, perunaa, häränhäntää ja yrttilunta. Ja se oli hyvää, erityisesti häränhäntä.


Jälkkäriksi saimme juustoja taivaallisen hyvällä porkkana-vanilja-hillokkeella. Aion kokeilla hilloketta myös kotona seuraavan kerran, kun syömme juustoja. Jälkkärijälkkärinä oli appelsiinsuklaakakkua, appelsiinijäätelöä ja pieniä macaronleivoksia, jotka eivät ole sihtautuneet kuvaan (kyseessä voi olla kuvaajan hiukan epätarkka silmä kahdeksannen viinilasin jälkeen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti