perjantai 14. helmikuuta 2014

Oi, kyllä! Lehtikaalisipsit


Ilmeisesti jo viime vuoden keväästä lähtien blogimaailmassa on kohistu lehtikaalisipseistä. Ainakin lukemissani blogeissa niitä on esiintynyt lähes jokaisella kirjoittajalla. Pidin sipsejä hömpötyksenä, mutta tämäniltainen Suomen jääkiekkomatsi ja astetta kevyempi ruokavalio tuntuivat hankalalta yhdistelemältä. Aluksi ajattelin, että neulon ottelun ajan, mutta sitten menin Seinäjoen isoille kaupoille ruokakauppaan ja bongasin lehtikaalta. Nappasin pussin, googlasin ohjeen*, laitoin sipsit uuniin, maistoin yhden, toisen, kolmannen... Sipsejä vienolla kaalinmaulla, ei paha. Ei ollenkaan. Matti saa pitää varansa ja kiirettä, jos meinaa ehtiä niitä tänään vielä maistamaan.

*Revi kaalinlehdit paksuista lehtiruodeista irti palasina ja laita kulhoon. Laita päälle reilu loraus öljyä ja suolaa. Sekoittele öljy ja suola kaikille kaaleille ja kaada ne sitten pellille ohuena kerroksena. Paista 150 asteessa 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti