torstai 30. tammikuuta 2014

Ihan kiva origami-idea


Koulutehtävistäni ei tänään ole tullut kertakaikkiaan mitään. Kaupassa sain käytyä ja ruuan juuri ja juuri tehtyä, mutta yhtään oppimistehtäviin liittyvää kirjaa en ole avannut. Olen nimittäin askarrellut. Jostakin syystä sain huippuidean vaihtaa jouluvalot origameihin. Katselin netistä blogeja, joissa suloisen värisistä papereista oli tehty lintuja, jotka roikkuivat milloin katosta ja milloin jostakin täydellisen käkkyräisestä oksasta. Herkkää, kaunista ja helppoa koristelua. Ajattelin. 

Etsin netistä ohjeen kyyhkyseen. Se oli mielestäni kaikista kaunein taiteltu lintu ja täydellinen eteiseen roikkumaan monen värikkään linnun parvena. Ensimmäisen kuvallisen kyyhkysohjeen kanssa takkusin monen aanelosen verran ja lopulta luovutin. "En vaan tajuu näitä ohjeita." Seuraavaksi tartuin kyyhkysorigami-opetusvideoon. No, en tajunnut sitäkään. En edes kahteen kertaan, hidastettuna enkä kuva kuvalta katsottuna. Yritin uutta kuvallista kyyhkysohjetta, mutta en osannut leikata edes ohjeen mukaista kolmiota. Päätin vaihtaa lintua.

Seuraavaksi kokeilin taitella kuvallisen ohjeen mukaan joutsenta. Ei onnistunut. Hain Youtubesta videon, jossa selitettiin vaihe vaiheelta joutsenen taittelu. Sain aikaan joutsenta muistuttavan hikisen paperimöykyn. Jo tämä sai minut iloiseksi.

Voitokkaana tartuin uudelleen kyyhkyseen. Tein kyyhkysen aiemman videon mukaan ja se onnistui jotenkuten. Tein toisen kyyhkysen, mutta enää en osannutkaan taitella sitä. En, vaikka taas katsoin videon kuva kuvalta. Vaihdoin takaisin joutseneen. Muutaman taittelukerran jälkeen olin melko tyytyväinen vesilintuuni. Totesin tosin, ettei sitä oikein voi ripustaa kattoon roikkumaan, koska se ei ole alhaalta päin kovin kaunis. Lopulta päätin kokeilla helpoista origameista helpointa, perhosta, ja se toimi!

Kaiken tämän jälkeen mieleeni heräsi kysymys. Miten ihminen selviää suitsait neljän ruokalajin illallisen valmistamisesta ja villasukan kantapään neulomisesta, mutta ei osaa taitella yhtä helvetin paperia oikein??

4 kommenttia:

  1. Toin Tokiosta sellaisen paperipaketin jossa on erivärisiä papereja ja ohjeita noiden eläinten taitteluun.. Pitääkin kaivaa ne esiin ja alkaa näpertelemään.
    Onko tuo yksi mehiläinen? Se on kiva.
    P

    VastaaPoista
  2. Ei, se on perhonen.... :) Mutta niitä voisin ehkä laittaa roikkumaan, se oli melko helppo taitella. Aattelin käydä s-joella katsomassa askartelukaupasta, olisko heillä sopivia origami-papereita, kun tuo valkoinen väri on vähän tylsä.

    VastaaPoista
  3. Senalla on jotain origamipapereita, joita käytin joulukortti askarteluissa. Ei taipunut meilläkään. Jos muistan, tuon tullessa kun seuraavan kerran auton nokka sinne kääntyy. Voitte ehkä tuskailla yhdessä.
    Hellu

    VastaaPoista
  4. Mä jotenkin luulen, että Sena on huomattavasti paljon näppärämpi tässä hommassa kuin mä :)

    VastaaPoista