sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Helppo ja herkullinen maa-artisokkakeitto

Joulu on viuhunut ohi ja monen päivän muiden kokkaaman graavilohi-kinkku-lanttulaatikko-dieetin (okei, eilen matkalla kotiin poikkesimme Tampereella Marusekissa syömässä sushia) jälkeen on ihan kiva vaihteeksi hääriä keittiössä itse. Koska en ole lähes viikkoon koskenutkaan uuniin, oli parempi tänään aloittaa ruuanlaitto helpoissa merkeissä.

Maa-artisokkakeiton jujuna on mantelijauhe. Se tekee siitä kuohkeaa ja sakeaa tuoden esiin juureksen pähkinäisen sävyn. Keitto on nopea ja helppo valmistaa.

  Maa-artisokkakeitto

1 kg maa-artisokkaa
1 l kasvislientä
1,5 dl kermaa
25 g mantelijauhetta (1/2 pss)
n. 100 g ilmakuivattua kinkkua tai pekonia

1. Keitä maa-artisokkia kasvisliemessä (itse tein liemen fondikuutioista pakkauksen ohjeen mukaan) n. 20 minuuttia.

2. Soseuta sauvasekoittimella liemi ja maa-artisokat ja lisää kerma norona edelleen soseuttaen.

3. Älä säikähdä, vaikka keitto on juoksevaa, mantelijauhe sakeuttaa sen. Lisää mantelijauhe ja käytä sauvasekoitinta vielä hetken.

4. Pieni kinkku paloiksi. Paahda paloja uunissa tai pannulla. Käsittele pekoni samoin. Ripottele keiton pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti