tiistai 3. joulukuuta 2013

Avokadopastan haastaja

Avokadopasta villitsi viime ja tänä vuonna suomalaiset harmstraamaan avokadot kaupasta. Olen tehnyt pastaa useamman kerran, mutta ei se itkuun saa purskahtamaan. Toki se on varsin hyvää, mutta ei nyt mitenkään erityisihmeellisen hyvää.

Matti kehui tämän pastan olevan parempaa. Ja joudun ehkä yhtymään mielipiteeseen, vaikka itse olenkin reseptin kehitellyt. Toki ei tässä mitään ihmeellistä ja uutta ole (kuten ei avokadopastassakaan), mutta hyvää tämä on. Ja helppoa.



Punajuuripasta

3 suurta esikeitettyä punajuurta (saa myös valmiina kaupasta, joka nopeuttaa ruuanlaittoa paljon)
1 pkt vuohejuustoa (minä tykkään kuorettomasta versiosta)
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
ruukku basilikaa (tai rucolaa)
40 g pinjansiemeniä
250 g pappardelle-pastaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paloittele punajuuret melko isoiksi lohkoiksi.
2. Pilko valkosipuli pieneksi murskaksi ja kaada kulhon pohjalle. Lisää joukkoon öljy, suola ja pippuri. Lisää punajuurilohkot mausteöljyyn ja pyörittele punajuuret öljyssä.
3. Kaada punajuurilohkot öljyineen uunin kestävään vuokaan ja pilko vuohenjuusto niiden päälle. Työnnä koko komeus uuniin siksi aikaa, kun keität pastan. Punajuuret saavat lisukkeineen olla uunissa n. 25 minuuttia.
4. Pastan keittyessä paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
5. Kun pasta on keitetty ja valutettu kaada se tarjoiluastiaan. Lisää päälle uunista tulleet paahtuneet punajuuret ja vuohenjuusto, pinjansiemenet ja basilika (tai rucola). Sekoittele kaikki keskenään ja tarjoa. Voit ripotella päälle parmesania, mutta minusta se ei ole tarpeen.

2 kommenttia:

  1. Tätä aion kokeilla!

    I

    VastaaPoista
  2. Se on hyvää :) tosin me ollaan syöty viimeisen parin viikon aikana punajuuria niin paljon, että punajuuret on hetken pannassa.

    VastaaPoista