sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kirpakkaa höttöä

Pyhäinpäivänä söimme vähän paremmin. Paremmin syömiseen kuuluu mielestäni olennaisena osana myös jälkkäri. Koska ruoka oli paksua punaviinissä haudutettua pataa, halusin kevyemmän jälkiruuan.

Tämä jälkkäri ei tosin ole kevyt, koska sen kolmesta raaka-aineesta kaksi ovat kerma ja sokeri. Mutta maku ja tunnelma jälkiruuassa kevyt, joka on jo aivan toinen juttu.

Koristelin sitruunapossetin kermavaahtonökäreillä ja puoliksi halkaistulla biscuit rose de Reims`llä, jolla voi dippailla vanukasmaista possetia. Laitoin kermavaahdon jopa pursottimeen ja silti lopputulos on hiukan säälittävä. Maku ei kuitenkaan sääliä kaipaa, se on kirpsakka ja makea yhtäaikaa. Lusikallisessa maistuu kesä, joka ei ole mitenkään huono saavutus marraskuussa.

Sitruunaposset (4 annosta)

4 dl kermaa
1,25 dl sokeria
1 dl sitruunanmehua (2-3 sitruunaa)
1 rkl sitruunan raastettua kuorta

1. Raasta sitruunoiden kuori ja purista niistä mehu.

2. Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä sekoittaen n. 5 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori kerma-sokeriseokseen vatkaten.

4. Kaada seos neljään tarjoiluastiaan ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Voit tarjota jälkkärin myös marjojen kanssa. Mansikat tai vadelmat sopisivat mielestäni hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti