keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Keittiön kukitus

Puutarha alkaa näyttää ränsistymisen merkkejä. Katkoin kesäkukkia pois ja silppusin niiden varret katteeksi paljaalle mullalle. Koska pihassa kukkii enää sinnikäs orvokki(!)kasvusto, oli aika alkaa kukittaa sisätiloja.

Nappasin viikonlopun kauppareissultani mukaan kaksi punttia alekukkia ja oasis-sienen. Napsin kukista varret poikki ja pistelin ne kasteltuun sieneen. Koko komeuden kruunasin kynttilällä. Matala asetelma on hyvin kissaystävällinen (mitään ei voi kaataa lattialle) ja jotenkin sympaattinen kynttilänsä kanssa.

Hellan päällä ollut puutaso sai väistyä talvilämmityskauden tieltä. Tosin hellaa ei ole vielä pidetty päällä kertaakaan, koska matalapaine vyöryi Suomen ylle. En halua ottaa riskiä syksyn ensimmäisen lämmityskerran ja matalapaineen kanssa. Lopputuloksena saattaa olla nokinen nenä ja savuinen tupa.

Jään odottamaan korkeapainetta ja sillä aikaa ihailen tulen sijasta kuvassa olevia gladioluksia. Ne ehtivät kukkaan tänä vuonna ja kukkatertut olivat niin painavia, että päätin siirtää kukat hiukan tuetumpaan paikkaan pihassa. Sipuleita ylöskaivaessa yllätys oli melkoinen, sillä miltei joka kukka oli tehnyt ison sivusipulin ja monta pientä. Gladiolusten määrä puutarhassa siis tuplaantui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti