sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Hätä keinot keksii eli suolainen kinuskipannacotta



Päätin lauantaina tehdä jälkkäriä, koska pääruokamme oli superhelppo pastaa&pestoa. Halusin viikonloppuun edes jonkinlaista ruuanlaiton tuntua. Jälkkärin tekemisen ainut syy ei ollut kokkaamisen huijaaminen vaan myös fakta, että jälkkärit nyt vaan ovat hyviä. 

Tein appelsiinissa ja sitruunassa marinoituja mansikoita ja niiden kaveriksi olin ostanut kermapurkin, josta vaahdottaa vaahto. Minun ei kuitenkaan tehnyt mieli kermavaahtoa, joten päätin turvautua pannacottaan. 

Ohje italialaiseen kermaherkkuun on päässäni annoskoossa 1 dl kermaa/1/2 liivate/1/4 vaniljatanko + sokeria maun mukaan. Tarkistin maustekaapista, että liivatteita varmasti on ja aloin kiehutella kermaa ja vaniljatankoa. Sokerin lisäämisen vaiheessa tajusin, ettei sitä ole. 

Hätäratkaisuna kaadoin kattilaan fariinisokeria ja koskapa seos maistui pian kinuskilta, lisäsin siihen ripsauksen suolaa. Eikä se edes maistu hätävaralta, vaan varta vasten kehitellyltä! 

Suolainen kinuskipannacotta

2 dl kermaa
1 liivatelehti
1/2 vaniljatanko
n. 1/2 dl fariinisokeria 
vähän suolaa

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
2. Kiehauta kerma ja vaniljatangon puolikas, josta siemenet on otettu veitsellä talteen ja liotettu kermaan.
3. Lisää maun mukaisesi määrä fariinisokeria. Suurin piirtein puolesta desistä tulee jo melko makeaa, joten kehotan varovaisuuteen, jos et ole makean ystävä. Lisää hiukan suolaa tukemaan makeaa makua.
4. Lisää kiehuvaan kermaseokseen puristeltu liivatelehti.
5. Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti