sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ravintolapäivä

Olimme Matin kanssa tänään Seinäjoella ravintolapäivän tapahtumissa. Etelä-Pohjanmaalla ei kovin montaa ravintolaa oltu laitettu pystyyn, mutta muutamia löytyi.

Kiinnostavin ravintoloista oli nimeltään Torni, joka sijaitsi Lakeuden Ristin kellotornissa. Siellä tarjottiin päivällismenu ja paikkoja oli hyvin rajoitetusti. Arvata saattoi, ettemme saaneet enää pöytää.

Lakeuden Ristin viereisessä kirkkopuistossa oli muutama kahvila. Toisessa tarjottiin jenkkityylisiä leivonnaisia, joista maistoimme porkkanacupcakeja ja New York cheese cakea.

Toinen kahviloista oli kahden 14-vuotiaan tytön pitämä ja siinä tarjottiin juuri niitä asioita, joita 14-vuotiaat osaavat tehdä: toffeeta, suklaakaurapalloja ja pitsaa. Nostalgiatrippi yläasteen köksäntunteihin oli taattu.

Koska emme päässeet käymään Tornissa, päätimme syödä ihan oikeassa ravintolassa. Aurinkoisen päivän kunniaksi päädyimme Uppalan kartanoon, jossa on ihastuttava sisäpiha. Juuri nyt omenapuut notkuivat kypsistä omenista ja puutarhan katoksia kiertävät köynnökset kukkivat valkoisina. Miljöö oli loistava sunnuntaipäivälliselle.

Söimme molemmat alkuun graavisiikaa ja lohiterriiniä. Varsin hyvää, mutta kyytipoikana ollut tilligranita oli aavistuksen liian makeaa.

Pääruuaksi tilasimme pihvit. Kastikkeet ja liha olivat mainioita, mutta kesäsesongin kasviksissa olisi ollut luovuuden varaa. Jälkkäriksi Matille suklaa- ja mansikkajäätelöä ja minulle appelsiiniversiota. Jäätelössä ei voi mennä pahasti vikaan ja erityisesti appelsiinijäätelön seurana ollut kinuskimousse oli hyvää.

Pieni ihana orava ruokaili viereisessä puussa. Sillä tosin oli eväänään vain maahan tippunut omena.

3 kommenttia:

  1. Kai te tuitte teinityttöjen ravintolaa? ;)
    Mulle tuli taas nälkä lukiessa tätä, rakastan blogiasi. Ainiin ja puutarha näyttää olevan ihanalla mallilla myös :)

    Anna

    VastaaPoista
  2. Oi kun on söpönen tuo orava :)

    VastaaPoista
  3. Tottakai me tuettiin teinityttöjä, hankittiin nimenomaan niitä köksäntuntituotteita :) ja orava oli niin söpö, tosin se säikähti mun kuvaamista ja omena tippui maahan.

    VastaaPoista