maanantai 26. elokuuta 2013

Omenaa & rusinoita

























Saimme Matin vanhempien naapurista kaksi muovikassillista omenoita. Laitoin pussit eteiseen, koska viileässä eteisessä tuoksuva omena muistuttaa minua mummolasta. Muut omenat saavat odottaa jatkokäsittelyä loppuviikkoon, mutta seitsemästä ensimmäisestä käteen osuneesta oli mukava leipaista piirakka. Ohje kehitelty kauppareissulla.

Omena-rahka-piirakka

1 valmis taikinapohja

7 melko isoa omenaa

2 prk kermaviiliä
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
(1 dl rusinoita)

kanelia ja sokeria

1. Kuori ja pilko omenat ohuiksi siivuiksi.
2. Levitä taikinapohja irtopohjavuokaan. Voit myös itse tehdä pohjataikinan muropohjana. Minä vihaan voin vaahdottamista, joten jos joku muu on valmistanut taikinan, olen tyytyväinen.
3. Sekoita kermaviili, sokerit, munat ja halutessasi rusinat kulhossa.
4. Levitä täyte pohjan päälle.
5. Asettele omenat sekaisin tai sievään riviin piirakan päälle. Inhoan tavallisesti sievään riviin levittämistä, mutta tässä piirakassa tein sen kumminkin.
6. Sirottele kanelia ja sokeria omenasiivujen päälle.
7. Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti