lauantai 18. toukokuuta 2013

Ravintolapäivä


Kirjoitin blogia lomastamme. Interrailasimme kolme viikkoa keski-Euroopassa.

Kirjoittaminen jäi kutkuttamaan. Jos joku sittenkin lukisi tekstejä tavallisesta arjesta. Vai muuttuisivatko arjen ilot kaksinkertaisiksi, jos ne jakaisi?

Tänään kävimme Matin kanssa ensimmäistä kertaa Ravintolapäivässä. Matti hoiti kanalahommat aamusta pikaisesti. Niin pikaisesti etten ollut vielä valmiina miehen tullessa. Puuteria naamaan ja ripsivärit paikoilleen - ja riensimme jo kohti Ylistaroa.

Ylistarossa kävimme Cafe Asulassa, jossa tarjoiltiin tomaattikeittoa, lihapullia ja perunamuusia ja erilaisia piirakoita vaniljakastikkeella. Testasimme kaikki ja hyvin maistuivat, erityisesti raparperipiirakka.

Meillä kotona viime vuonna istutettu raparperi on hävinnyt talven aika mystisesti! Pitänee hankkia uusi verso jostakin, koska raparperi on yksi lempi... mikä se on, hedelmä, marja? Ei kun vihannes!

Ylistarosta suuntasimme oikealle Seinäjoelle Yoshoku galleriaan maistamaan japanilaisia ruokia. Tilasimme mustekalapullia, jotka olivat erikoisia. Ne tuoksuivat, johtuen kuivatusta tonnikalasta, hyvin voimakkaasti, mutta olivat yllättävän miedon makuisia. Joimme vihreät teet kyytipoikanaan matcha-maustettu kääretorttu. Ravintola oli pistetty pystyyn taidegalleriaan, joten sielunruokakin tuli hoidettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti